Під твітом із критикою проросійських поглядів Маска зникають лайки та репости

У популярного Twitter-треда про проросійські нахили підприємця Ілона Маска «зникають» лайки та репости, а лічильник лайків в якийсь момент буквально зменшився. Про це повідомляють численні користувачі, що поширювали цей допис. У чому причина такого явища, поки невідомо. AIN.UA розповідає деталі.

  • Коли Ілон Маска купував Twitter (зараз X), обіцяв, що там процвітатиме свобода слова та інформації. Але чим більше часу проходить, тим більше питань до інформаційної політики Маска, яка віддзеркалює його особисті погляди: іноді схоже, що мережею він керує в «ручному» режимі, просуваючи ідеї та людей, які йому подобаються, і «топлячи» ідеї, які йому не подобаються. За офіційною інформацією ЄС, у Twitter часів Маска — найбільша кількість користувачів, що поширюють дезінформацію.
  • Для української аудиторії це «ручне керування» обернулося ще однією проблемою: чим ближче до американських виборів, тим відвертіше Маск підтримує одіозних персонажів та ідеї проти підтримки Україні (нещодавно навіть запостив картинку, що висміювала президента Зеленського за намагання знайти допомогу для країни).
  • На цьому тлі дивно виглядає лічильник лайків та репостів під популярним тредом про русофільські погляди підприємця, який був опублікований ще у липні 2023 року, а після останніх висловлювань Маска набув додаткової актуальності. Йдеться про оцей тред:

Багато іноземних та українських користувачів помітили, що навіть якщо вже лайкали та репостили цей тред, їхні лайки та репости кудись зникли:

У чому причина такого — поки незрозуміло. Може йтися про звичайний технічний збій (яких останнім часом у Twitter багато), або все те ж саме «ручне керування» мережею та фактичну цензуру.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук