Гендиректор Binance Чанпен Чжао піде у відставку та виплатить штраф у понад $4 млрд – WSJ

1
Читати на RU

Генеральний директор компанії Binance Чанпен Чжао погодився піти у відставку в межах розслідування Мін’юсту США щодо його криптобіржі, яке стосується відмивання грошей і порушення санкційного режиму. Компанія Чжао виплатить штраф у понад $4 млрд, пише The Wall Street Journal.

  • Чжао залишить посаду СЕО Binance в межах процедури врегулювання між Міністерством юстиції США та заснованою ним біржею криптовалют на $4,3 млрд.
  • Розрахунок буде здійснений із американським Мін’юстом та Комісією з торгівлі товарними ф’ючерсами.
  • У межах угоди Чжао визнає себе винним у звинувачені у відмиванні коштів, які раніше висунув американський Мін’юст. У другій половині дня вівторка, 21 листопада (за Вашингтоном), він має виступити у федеральному суді Сіетла.

Мін’юст США підозрює Binance в тому, що платформа сприяла обходу американських санкцій проти росії. Крім того, відомство перевіряє біржу стосовно проведення транзакцій, вкладених у фінансування терористичних організацій на Близькому Сході, пише Bloomberg.

Однак це не перші позови проти криптобіржі. У березні один з американських регуляторів — Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC) — подала позов проти Binance та її засновника й гендиректора Чанпена Чжао через те, що біржа начебто не боролась із відмиванням коштів і за останній рік не подала жодного звіту про підозрілі операції.

У червні Комісія США із цінних паперів і бірж висунула Binance та її засновнику звинувачення в роботі незареєстрованої біржі та введенні інвесторів в оману за допомогою швейцарського фонду Sigma Chain, який також належав Чжао, для збільшення обсягу торгів на американській платформі.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук