Детройт став першим містом у США, де встановили бездротову зарядну дорогу

У Детройті, колишньому центрі автомобільної промисловості, встановили першу в США бездротову зарядну дорогу. Про це пише New Atlas.

Завдяки такій дорозі автомобіль заряджається під час руху, для цього не потрібно зупинятися і можна бути певними, що машина готова до поїздки.

Відео: MichiganDOT
  • Технологія бездротової зарядки електромобілів вже кілька років перебуває на стадії розробки і випробовувалась такими компаніями як Renault і Stellantis.
  • Основна ідея полягає в тому, що індуктивні котушки, вбудовані під дорогою, можуть бездротовим способом передавати живлення через коротку вакуумну зону до приймачів, встановлених під електромобілями, і заряджати акумулятори, коли транспортні засоби стоять або рухаються.
  • Така інфраструктура може усунути потребу у великих акумуляторних батареях та зменшить переживання водіїв через обмежений запас ходу.

«Понад століття Детройт відомий у всьому світі як лідер в галузі транспортних інновацій», – сказав мер Детройта Майк Дагган. «Ми — колиска автомобільної промисловості, домівка першої милі бетонної дороги та першого тристороннього світлофора. Сьогодні, завдяки губернатору Уітмер і нашим партнерам, ми можемо додати до цього списку інновацій першу в країні бездротову зарядну громадську дорогу».

Технологія належить ізраїльській компанії Electreon, яка вже має контракти на такі дороги в Ізраїлі, Швеції, Італії та Німеччині. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук