Meta запустить соцмережу Threads у Європі до кінця року

Компанія Meta збирається запустити свою соціальну мережу Threads у Європі вже в грудні цього року. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

  • З моменту запуску в липні, Threads, яка є конкурентом X (раніше Twitter) Ілона Маска, здобула популярність у США та інших країнах світу, але її старт у Євросоюзі був відкладений через жорсткі вимоги європейського законодавства.
  • Для дотримання правил ЄС Meta вирішила внести певні зміни в роботу соцмережі Threads. Зокрема компанія може запропонувати користувачам регіону режим перегляду публікацій без зареєстрованого профілю.
  • Для створення публікацій користувачам все одно треба створити профіль і надати згоду на збір та обробку даних.
  • На початку листопада цього року компанія також запустила можливість видалити свій профіль у Threads без видалення профілю Instagram.

Хоча в Threads поки немає реклами, вона збирає величезну кількість даних і використовує Instagram як механізм входу. Згідно з правилами ЄС, великі платформи повинні отримувати згоду користувачів на збір даних для персоналізованої реклами.

Наразі Meta пропонує платну підписку для користувачів Facebook та Instagram у ЄС, щоби вони могли користуватися послугами без реклами.

Під час телефонної конференції Meta Марк Цукерберг заявив, що Threads має менш ніж 100 млн щомісячних активних користувачів. Генеральний директор соціальної мережі вважає, що у платформи є «хороші шанси» досягти мільярда користувачів за кілька років. І запуск в ЄС може дати Threads дуже необхідний приріст та залучення.

Нагадаємо, що генеральні прокурори 33 американських штатів звинуватили компанію Meta у незаконному збиранні особистих даних дітей платформах. Принаймні з 2019 року Meta свідомо відмовляється вимикати більшість облікових записів користувачів віком до 13 років та збирає їхні персональні дані без згоди батьків, зокрема про місце перебування та адресу електронної пошти.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук