Фонд EIB схвалив перший проєкт – €25 млн на розвиток інноваційного бізнесу

Фонд EU for Ukraine, яким управляє Європейський інвестиційний банк (EIB), виділив €25 млн на підтримку українських малих і середніх підприємств. Це перша інвестиція фонду, який був створений навесні 2023 році, повідомляється на сайті банку.

  • Фінансування буде спрямоване в український фонд зростання акціонерного капіталу Horizon Capital Growth Fund IV, який інвестує в технологічні та експортноорієнтовані малі та середні підприємства в Україні та Молдові.
  • Гроші здебільшого підуть на технологічні компанії, які мають обмежені активи, але багато людських ресурсів, та орієнтовані на експорт. Це стосується переважно сфери інженерії високотехнологічних виробів.
  • Фонд EU for Ukraine фокусується на швидкому вирішенні термінових потреб та забезпеченні економічної стабільності в Україні. Наразі країни-члени ЄС вже виділили понад €400 млн.
  • Фінансування підтримує як публічні, так і приватні проєкти, основним фокусом яких є муніципальна інфраструктура та фінансування для українських підприємців.

Нещодавно новий фонд Horizon Capital Growth Fund IV інвестував в українську ІТ-школу GoIT. Сторони не розкривають точну суму та деталі угоди, але, як дізналась редакція AIN.UA, може йтися про чек в районі $10-15 млн за міноритарну частку в 25%.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук