Meta впроваджує автоматичне наскрізне шифрування для повідомлень у Messenger

Компанія Meta почала впроваджувати автоматичне наскрізне шифрування для особистих повідомлень у Messenger. Для повноцінного переходу месенджера на шифрування за замовчанням знадобиться час. Про це йдеться в повідомленні очільниці Messenger Лоредани Крісан на сайті компанії.

  • У компанії повідомляють, що відтепер повідомлення та вкладення у Messenger бачитимуть тільки учасники чату. Ніхто, включно з Meta, не зможе побачити, що надіслано або сказано, якщо людина не вирішить сама про це повідомити.
  • Можливість створення шифрованих чатів у Messenger вперше з’явилася у 2016 році. Відтепер це нарешті буде налаштовано за замовчанням.
  • Водночас Meta також представила нові функції конфіденційності, безпеки та контролю, наприклад – елементи керування, які дозволяють людям обрати, хто може надсилати їм повідомлення, а також блокувати та встановлювати запити на спілкування.

«Ми тісно співпрацювали із зовнішніми експертами, науковцями, правозахисниками та урядами, щоб визначити ризики та розробити засоби пом’якшення, щоб гарантувати, що конфіденційність і безпека йдуть рука об руку», – вважає Лоредана Крісан.

Наскрізне шифрування для групових чатів залишається опціональним. Також не шифруються повідомлення в Instagram.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук