Apple прибрала можливість використання iMessage на Android

Компанія Apple Inc. закрила сторонні програми, які дозволяли пристроям Android використовувати службу обміну повідомленнями iMessage для спілкування з користувачами iPhone. Про це повідомляє Bloomberg.

Компанія обґрунтовує свою дію тим, що це зроблено для захисту своїх користувачів. У заяві йдеться, що використання фальшивих облікових даних для доступу до iMessage може призвести до значних ризиків для безпеки та конфіденційності користувачів, включаючи можливість розкриття метаданих і можливість надсилання небажаних повідомлень, спаму та фішингових атак.

Apple також повідомила, що буде продовжувати вживати додаткових заходів для захисту своїх користувачів у майбутньому.

Що сталося?

  • Це повідомлення з’явилося за день після того, як Beeper Mini перестав працювати. Цей застосунок дозволяв обмінюватися повідомленнями через iMessage з Android-смартфоном.
  • iMessage від Apple пропонує зашифрований обмін повідомленнями між iPhone, Mac, iPad та іншими пристроями, виготовленими компанією, і вона майже десять років чинить опір закликам розширити цю послугу на Android.
  • Єдиною поступкою, на яку готова піти Apple для поліпшення текстового обміну між платформами, є намір наступного року реалізувати підтримку служби RCS, що має замінити SMS.
  • Beeper був заснований Еріком Мігіковським, відомим створенням розумного годинника Pebble задовго до Apple Watch і приналежністю до Y Combinator — найпрестижнішого бізнес-інкубатора в технологічній індустрії.
  • Мігіковський вважає, що його застосунок є безпечним і спростовує твердження Apple про можливі проблеми з безпекою. Попри це, Apple закриває застосунки, які намагаються зробити iMessage доступним для Android. Раніше така доля спіткала і Sunbird.
  • Та всупереч додаванню підтримки RCS наступного року, керівники Apple публічно та приватно відкидають ідею полегшити спілкування користувачів iOS та Android. Минулого року генеральний директор Apple Тім Кук запропонував користувачеві, який хоче легше спілкуватися зі своєю матір’ю на Android, купити їй iPhone.

З наступного року Європейське законодавство вимагатиме від Apple допускати на свої пристрої застосунки зі сторонніх магазинів.

Раніше Євросоюз зобов’язав з 2024 року всіх виробників телефонів, планшетів, ноутбуків та інших електронних пристроїв використовувати єдиний стандарт порту для заряджання – USB Type-C. Apple, яка використовує порт Lightning у своїх пристроях, також змушена перейти на єдиний стандарт роз’єму.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук