Tesla відкликає 2 мільйони авто через дефект автопілота

2

Tesla відкликає понад два мільйони автомобілів після того, як регулятор США виявив, що її система допомоги водієві, автопілот, була частково несправною. Як пише Business Insider, цей випадок став вже другим цього року.

  • Під час розслідування проаналізували 956 аварій, у яких, як вважається, використовувався Autopilot.
  • Tesla, яка належить мільярдеру Ілону Маску, випустить безкоштовне оновлення програмного забезпечення для своїх автомобілів Model S 2012-2023 років, Model X 2016-2023 років, Model 3 2017-2023 років і Model Y 2020-2023 років, оснащених усіма версіями Autosteer. Ця функція є частиною базового пакета автопілота Tesla, який вимагає від водіїв тримати руки на кермі, щоб вони були готові у будь-який момент вжити заходів.
  • Проте, у повідомленні про відкликання зазначається, що поточні елементи управління автопілотом можуть бути недостатніми, щоби зупинити водіїв від його нецільового використання. Автопілот призначений для допомоги в керуванні, прискоренні та гальмуванні, але попри назву, автомобіль все одно вимагає участі водія.

У лютому компанія відкликала понад 360 тисяч автомобілів через занепокоєння, що її програмне забезпечення Full Self-Driving може спричинити «небезпечну» поведінку транспортних засобів на перехрестях.

Залишити коментар

Коментарі | 2

Пошук