Ринок землі в Україні відкрився для юридичних осіб

З 1 січня 2024 року, відповідно до положень закону про ринок землі в Україні, цей ринок відкривається для юридичних осіб. Як фізичним, так і юридичним особам, придбати можна буде не більше ніж 10 тис. га земель.

Ринок землі в Україні офіційно стартував 1 липня 2021 року. Раніше купувати землі сільськогосподарського призначення могли тільки фізичні особи – громадяни України з обмеженням за площею у 100 гектарів. Купувати землю іноземцям закон забороняє.

Водночас 21 грудня народний депутат, колишній голова Верховної Ради Дмитро Разумков разом з групою колег-парламентарів внесли законопроєкт про відтермінування відкриття ринку землі для юросіб та підвищення розміру отримання у власність ділянок однією особою до 1 січня 2025 року.

А нардеп Ярослав Железняк пообіцяв зареєструвати альтернативний законопроєкт з підвищеним до 100 тис. га лімітом на придбання земель.

Для технологічного сектору України це важливо, адже в країні продовжують розвиватись і залучати інвестиції AgroTech-стартапи, основними клієнтами яких є фермери, власники сільськогосподарських угідь, великі агробізнеси.

Крім того, розвиток AgriFoodTech-напряму розглядається в Стратегії інноваційного розвитку України до 2030 року, де, зокрема, порушено питання роботи в умовах замінованих полів. Одна з пропозицій до розв’язання цієї проблеми — залучення комбайнів-дронів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук