Польські активісти погрожують відновити блокаду пункту пропуску «Медика — Шегині»

Представники польської організації Oszukana Wieś (українською «Ошукане село») оголосили про плани відновити блокування пункту пропуску на «Медика — Шегині» на українсько-польському кордоні. Про це повідомило Польське радіо.

Серед вимог протестувальників: дотації на кукурудзу, збереження сільськогосподарського податку на рівні 2023 року та не підвищення його і збільшення суми ліквідних кредитів для аграріїв. Крім того, хочуть врегулювати умови ввезення продуктів з України. Вони вимагають письмового підтвердження.

За словами лідера організації Романа Кондрува, відновити блокаду можуть уже 4 січня 2023 року.

«Міністр може багато чого нам пообіцяти, але всі рішення — за премʼєром Туском. Саме від нього все залежить. Кожен нам щось обіцяв. Попередній уряд також нам багато обіцяв. Тому треба це зрозуміти», — Роман Кондрув.

Блокування припинили напередодні Різдва. Активісти чекали на листа з державними гарантіями щодо виконання їхніх основних вимог, але досі такого документа не отримали.

11 грудня польські перевізники припинили страйк на найбільшому пункті пропуску на українсько-польському «Ягодин-Дорогуськ». Він тривав із листопада 2023 року. Однак його знову відновили 18 грудня. Через страйки зокрема може затримуватися доставлення гуманітарної та військової допомоги.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук