В Україні планують ліквідувати комісію з регулювання азартних ігор

1

Комітет Верховної Ради України з фінансів, податкової та митної політики підтримав ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) та автоматизацію видачі гральних ліцензій. Про це повідомив у Telegram віцепрем’єр-міністр із інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Законопроєкт №9256 очікує на перше читання у Верховній Раді. Федоров закликав парламентарів підтримати цю ініціативу.

Він зазначив, що цей крок дозволить усунути корупційні ризики та зробити процес отримання ліцензії більш прозорим та доступним.

Що варто знати?

КРАІЛ – це державний колегіальний орган, який здійснює регулювання та контроль за діяльністю грального бізнесу в Україні. Комісію створили 23 вересня 2020 року і вона складається з голови та 6 членів. Їх призначають і звільняють із посад за результатами відкритого конкурсу.

У 2022 році КРАІЛ видала ліцензію російському гемблінг-оператору 1xBet на оперування в Україні.

Попри розголос у ЗМІ комісія не бачила російського походження і до останнього захищала правомірність їх роботи в Україні.

Лише після рішень президента України Володимира Зеленського та Бюро економічної безпеки 1xBet врешті решт позбавили дозволу для роботи в Україні лише

Залишити коментар

Коментарі | 1

  • Дуже цікава стаття. Ліквідація комісії з регулювання азартних ігор – це важливо, як мінімум. Особисто мене радує те, що цей крок дозволить усунути корупційні ризики та зробити процес отримання ліцензії більш прозорим та доступним. Як вам українське онлайн казино вбет https://www.vbet.ua/uk ? Я довіряю саме їм, бо це ліцензована букмекерська контора. Тобто, два в одному, грубо кажучи. І цей сайт дає унікальну можливість не тільки грати в ігрові автомати онлайн, а й робити ставки на спорт.

Пошук