Україна хоче стягнути активи з компанії, пов’язаної з російським букмекером 1xBet

Мін’юст України подав до Вищого антикорупційного суду позов про стягнення 100% активів у дохід держави з ТОВ «Роял Пей», яку пов’язують з букмекером 1xBet. Як повідомляє Державне бюро розслідувань, йдеться про цінні папери та суму понад 1,8 млрд грн.

Під час розслідування правоохоронці встановили зв’язок компанії SIA ROYAL PAY EUROPE із російським букмекером 1xBet, представленого в Україні ТОВ «Твоя Беттінгова Компанія».

Наразі здійснюється досудове розслідування у межах кримінального провадження за статтями:

  • ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України)
  • ч. 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)
  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем)
  • ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми)

За місяць після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) заявила про відновлення роботи і першою видала ліцензію російському букмекеру 1xBet.

Після розголосу в ЗМІ комісія почала запевняти, що не бачила жодних доказів того, що ліцензіат має зв’язок з росіянами. Врешті решт 1xBet позбавили ліцензії.

На початку цього року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти сотні підприємців та трьох сотень компаній, переважно — російських. Зокрема, санкції наклали на компанію під назвою «Твоя беттінгова компанія», за назвою якої Україні ховався російський бізнес 1Xbet.

У квітні детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) арештували корпоративні права однієї букмекерської компанії. Імовірно, може йтися саме про компанію ТОВ «Твоя беттінгова компанія» (ТБК, бренд 1xBet).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук