росіяни можуть використовувати Starlink у війні проти України

Згідно з повідомленнями українських військових у соцмережах, росіяни придбали систему супутникового інтернету Starlink і використовують її у війні проти України. Український волонтер Сергій Стерненко написав у Telegram, що ця інформація є правдою, а зібрані про це докази передадуть на найвищому рівні.

Ймовірно, росіяни купують Starlink через ОАЕ з уже активованими обліковими записами і використовують його на окупованих українських територіях.

Водночас українські військові скаржаться на низьку швидкість інтернету від Starlink. Проблеми спостерігаються вже кілька місяців, а за останній тиждень вони особливо серйозні.

Скриншот допису

Окрім того, повідомляється, що доступ до Starlink розблокували на частині окупованої Луганщини.

Скриншот мапи із сайту Starlink

Ілон Маск не раз наголошував, що Starlink призначений лише для мирного використання. Згідно з мапою покриття мережі Starlink, супутниковий інтернет недоступний у росії, Білорусі, Афганістані, Венесуелі, Ірані, Кубі, Китаї, Північній Кореї та Сирії.

Минулого року SpaceX заявила, що обмежила ЗСУ у використанні Starlink для безпілотників.

У 2022 році Ілон Маск спеціально наказав відключити роботу Starlink поблизу Кримського узбережжя, щоб зірвати напад України на російський військово-морський флот у Севастополі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук