«Українська правда», Ліга.net та «Апостроф» зазнали атак

Ввечері 18 лютого акаунт «Української правди» у соцмережі Х (Twitter), а також сайти Ліга.net і «Апостроф» були зламані. На них розмістили дезінформацію про Авдіївку.

Редакція УП зазначила, що втратила доступ до свого акаунту в Х. На сторінці з’явилися публікації з фейковою інформацією про нібито «розгром» російськими окупантами елітних підрозділів ЗСУ в Авдіївці. Пізніше виданню вдалось відновити доступ до акаунту.

Сайт «Ліги» також був зламаний. На ньому з’явився подібний фейк про події в Авдіївці. Редакція Liga.net підкреслила, що не має стосунку до публікації російської дезінформації, а сайт був зламаний невідомими. Фейкову новину оперативно зняли зі стрічки новин, але протягом деякого часу вона була доступна, а також поширилась в акаунті Liga.net у соцмережі Х.

«Апостроф» теж поінформував про атаку на свій сайт, де з’явився подібний пропагандистський матеріал.

Кібератаки на українську інфраструктуру

З початку російського повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році кібератаки на українську інфраструктуру почастішали та стали масштабними. Так, кількість кібератак в Україні зросла на 62% у 2023 році.

На початку лютого 2024 року сайт Міносвіти тимчасово не працював через кібератаку з боку росіян. 

У січні кібератак зазнали «Укрзалізниця»,«Нафтогаз», «Укрпошта» і «Укртрансбезпека».

monobank повідомив, що DDoS-атаки йдуть на компанію безперервно.

Наприкінці 2023 року масштабної хакерської атаки зазнав найбільший мобільний оператор України «Київстар». Кібератака зруйнувала приблизно 40% інфраструктури компанії. Збитки оцінили у 3,6 млрд грн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук