OpenAI відповіла на позов Ілона Маска і звинуватила його у лицемірстві

OpenAI відповіла на позов співзасновника Ілона Маска, звинувативши його у лицемірстві. Щоби спростувати звинувачення, організація у своєму блозі опублікувала його старі електронні листи датовані 2015-2018 роками, коли він ще брав участь у її роботі.

У них Маск, який на той час ще не був мільярдером, заохочував стартап залучити більше коштів та з часом стати закритішими, і не ділитися науковими розробками з громадськістю.

Опубліковані повідомлення різко контрастують із позицією, яку Маск озвучив минулого тижня, коли подав до суду на OpenAI, його CEO Сема Альтмана та президента Грега Брокмана, звинувативши їх у порушенні договору, оскільки вони поставили прибутковість та комерційні інтереси вище за розробку ШІ на благо суспільства.

Він заявив, що коли лабораторія штучного інтелекту уклала багатомільярдну угоду з технологічним гігантом Microsoft, вона відмовилася від своєї початкової обіцянки обережно розвивати ШІ та безкоштовно ділитися ним із громадськістю.

Проте, електронні листи 2018 року показують, що він сам радив їм шукати більше фінансування та не бути надто ощадливими.

Що далі?

OpenAI планує відхилити всі звинувачення Маска. Вони стверджують, що залишаються відданими своїй місії на благо людства, але також не збираються поступатися моральним принципам перед ним.

Загальна картина

Компанія стикається з цілою низкою юридичних проблем, окрім позову Маска. Так, позов проти OpenAI та Microsoft подав The New York Times за порушення авторських прав. Коментуючи позов OpenAI назвала його безпідставним, і припустила, що NYT маніпулює інструментами ШІ.

Сам Маск також має власні юридичні проблеми, зокрема четверо колишніх керівників Twitter вимагають від нього $128 млн невиплаченої вихідної допомоги.

X вже стикається з двома колективними позовами, які стверджують, що компанія винна працівникам, яких звільнили після придбання Маском, щонайменше $500 млн вихідної допомоги, а також третім позовом від шести колишніх старших менеджерів, які висувають аналогічні претензії. Компанію також раніше звинувачували у несплаті колишній піар-фірмі, орендодавцям, постачальникам та консультантам.

Окрім того, Ілон Маск запустив стартап з розробки штучного інтелекту xAI і веде переговори про залучення до $6 млрд інвестицій, кидаючи виклик OpenAI, що підтримується Microsoft. Для фінансування свого проєкту Маск звертається до глобальних інвесторів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук