Сервіси UKR.NET не працюють (оновлено) 

Станом на ранок четверга, 7 березня, у роботі сайту та електронної пошти UKR.NET стався збій. Користувачам недоступні всі сервіси новинного агрегатора.

У повідомленні компанії йдеться, вночі, о 01:35 за київським часом, реєстратор доменних імен Network Solutions без попередження заблокував домен UKR.NET.

Причини блокування наразі невідомі. Служба підтримки Network Solutions не змогла надати пояснень або розв’язати проблему.

Команда UKR.NET сподівається отримати більше інформації та з’ясувати причини й обставини блокування з початком робочого дня офісу американської компанії-реєстратора. Також команда звернулась з проханням по допомогу до надзвичайного і повноважного посла України в США Оксани Маркарової.

«Нам прикро, що мільйони українських користувачів, які щодня читають новини на порталі UKR.NET та користуються поштою @UKR.NET, не можуть цього зробити зараз», – йдеться у заяві. «Ми робимо все можливе, щоб відновитись. В цьому нам допомагають багато небайдужих людей».

UKR.NET запевняє, що складнощі тимчасові і доступ до сайту та пошти будуть відновлені найближчим часом.

Оновлено: Домен UKR.NET був заблокований за рішенням американського суду, повідомив співзасновник та CEO NIC.UA Андрій Хветкевич.

За його словами, реєстратору вдалося знайти легальну причину для розблокування домену, і сайт вже відновив роботу. До вирішення проблеми також були залучені представники ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

Юридична команда NIC.UA з’ясовує причини рішення суду. Про результати розслідування буде повідомлено пізніше.

Андрій Хветкевич висловив особисту думку, що це була атака на ресурс з використанням рішення суду.

UKR.NET – це один з найпопулярніших українських інтернет-сервісів. Він входить до десятки найвідвідуваніших сайтів українського сегмента мережі. На сайті розміщується інформація про детальний прогноз погоди, курси валют та інше. UKR.NET також надає поштові скриньки.

Ввечері 18 лютого акаунт «Української правди» у соцмережі Х (Twitter), а також сайти Ліга.net і «Апостроф» були зламані. На них розмістили російську дезінформацію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук