Apple звинувачує свого колишнього інженера у «зливі» інформації про Vision Pro – на нього подали в суд

Apple подала в суд на свого колишнього інженера Ендрю Ода. Його підозрюють у тому, що він зливав інформацію про ще не презентовані продукти. Зокрема про розробку Vision Pro або застосунок Apple Journal, йдеться у судовому позові, яке проаналізували в The Verge.

  • Ендрю Од працював у компанії інженером iOS та займався оптимізацією продуктивності батареї. Завдяки цьому він мав доступ до конфіденційної інформації різної продукції Apple.
  • Її він таємно розповідав іншим компаніям та журналістам, зокрема Wall Street Journal. У позові йдеться, що Од з червня по вересень 2023 року понад 1400 разів спілкувався з журналістом WSJ у Signal, якого він назвав «Homeboy».
Зображення Apple
  • Понад 1000 повідомлень він відправив журналістці The Information, об’їхав увесь континент для зустрічі з нею. 
  • Колишній інженер розповідав інформацію про стратегії дотримання нормативних вимог, кількість співробітників та інші характеристики апаратного забезпечення продукту. А робив це, щоб «вбити» продукти та функції, з якими він був незгодний.
  • У 2023 році компанія поспілкувалась із Ендрю Одом, але він заперечував свою причетність до витоку інформації. А на другому засіданні 12 грудня він зізнався у передачі інформації про стратегії Apple, політику розробки та апаратні характеристики певних випущених продуктів принаймні двом журналістам. Через три дні його звільнили.

Apple вимагає відшкодування збитків, а також «розпорядження, яке вимагає від пана Ода не розголошувати конфіденційну та службову інформацію Apple третім сторонам без її письмової згоди».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук