Tesla звільнить понад 10% співробітників у всьому світі через падіння продажів

Компанія Ілона Маска Tesla звільнить понад 10% працівників в усьому світі через падіння продажів і загострення цінової війни на електромобілі. Про це пише Reuters, який ознайомився з внутрішньою запискою компанії.

Станом на грудень 2023 року там працювало 140 473 співробітників у всьому світі. Проте не зрозуміло, скільки конкретно людей планують звільнити. Деяких працівників у Каліфорнії та Техасі вже про це повідомили.

У записці йдеться, що Tesla готується до «наступного етапу зростання» і важливо «проаналізувати кожен аспект діяльності компанії на предмет скорочення витрат і підвищення продуктивності».

«У межах цих зусиль ми провели ретельний аналіз організації й ухвалили важке рішення скоротити кількість персоналу більш ніж на 10% по всьому світу», — йшлося в повідомленні.

  • Цьогоріч акції Tesla впали приблизно на 31%, тоді як показники старих автовиробників Toyota Motor і General Motors зросли на 45% і 20% відповідно.
  • Енергетичний гігант BP також скоротив понад десяту частину працівників у своєму бізнесі зарядки електромобілів. Бо ж ставка на швидке зростання комерційних парків електрокарів не окупилася. Це підкреслює вплив уповільнення попиту на такі автівки, стверджують Reuters.
  • Хоча віцепрезидент автомобільної промисловості Gartner Педро Пачеко сказав, що звільнення можуть просто означати скорочення витрат перед випуском нових моделей, оскільки продажі сповільнюються через швидке зростання, спричинене запуском Model Y і Модель 3.

На початку квітня стало відомо, що Ford Motor Co відклав випуск нових електромобілів через сповільнення продажів, натомість автовиробник представить гібриди в усій своїй американській лінійці. Зростання продажів електрокарів у США сповільнилось до 2,7% у першому кварталі цього року. 

Натомість з січня по березень продажі гібридів у США зросли на 45%. Попит на них виріс і в Україні — на 59%. У сегменті нових легкових авто лідером ринку гібридів стала Toyota.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук