Застосунок е-Кабінету військовозобов’язаного мають запустити 18 травня – коментар Міноборони (UPD)

Застосунок е-Кабінету військовозобов’язаного планують запустити 18 травня. Саме тоді набуде чинності новий закон про мобілізацію, який зобов’язує військовозобов’язаних оновити свої облікові дані в ТЦК.

Застосунок дозволить зробити це дистанційно, написала у Facebook заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

  • У е-Кабінеті військовозобов’язаного також можна буде подивитися дані про себе, які містяться в реєстрі «Оберіг».
  • Після запуску застосунок можна завантажити в App Store і Google Play Market. Але це не обов’язково, написала заступниця. Він просто допоможе оновити дані дистанційно, не відвідуючи ТЦК і СП.

У коментарі AIN.UA Міноборони розповіли, що розробником застосунку є цифрова команда Міноборони у кооперації з партнерами, які відповідальні за технічну складову. Також у МО додають, що бетаверсія застосунку не планується. Він стане повноцінним продуктом, який супроводжуватиме військового упродовж усього часу, допоки він таким вважатиметься.

«Застосунок буде повністю захищений, отримає всі сертифікати КСЗІ. У цьому питанні ми навіть готові трохи пожертвувати часом релізу задля безпеки, але попередньо все йде за планом. Взаємосумісності з «Дією» не планується, цей застосунок — окремий продукт, що взаємодіятиме з реєстром «Оберіг». Він наповнюватиметься додатковим функціоналом. Оновити через застосунок необхідні дані зможуть всі громадяни, які мають смартфон. Першочергово це номер телефону, наявність імейла та фактичне місце проживання», — кажуть в МО.

Оновлення від 3 травня: Також представники Міноборони повідомили AIN.UA, що вебверсії застосунку не планується, водночас сама аплікація буде мультифункціональною.

«Це буде повноцінний продукт, який супроводжуватиме військовозобов’язаного протягом всього часу, скільки він перебуватиме в цьому статусі».

Що цьому передувало

16 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав проєкт закону про мобілізацію, він набуде чинності 18 травня. Після цього усі військовозобов’язані з 18 до 60 років повинні оновити свої облікові дані у військкоматі, центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або добровільно в електронному кабінеті призовника.

6 вересня 2023 року заявив новопризначений міністр оборони Рустем Умєров у виступі на пленарному засіданні Верховної Ради сказав, що Міноборони працює над запуском єдиного державного реєстру призовників. А також електронним військовим квитком і цифровізацією військово-лікарської комісії (ВЛК).

Як розповіли AIN.UA в Міноборони, е-Кабінет військовозобов’язаного не буде пов’язаний із застосунком «Армія+», який також має з’явитися вже цього літа.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук