Уряд підтримав створення Сил безпілотних систем у складі ЗСУ

Кабінет Міністрів України 7 травня 2024 року підтримав проєкт указу Президента про створення нового роду військ у Збройних Силах України — Сил безпілотних систем. Міністр оборони Рустем Умєров назвав рішення стратегічним кроком в умовах зростаючої загрози з боку росії.

Документ був розроблений Міноборони спільно з Генеральним штабом ЗСУ.

Як пояснює військове відомство, передбачається створення Сил безпілотних систем як одного з головних носіїв бойового потенціалу та технологічної переваги ЗСУ, що будуть використовуватися для нанесення уражень по ворогу на всіх рівнях: стратегічному, оперативному і тактичному — засобами БПЛА у повітрі, на суходолі та на морі.

Для реалізації цієї ініціативи Міністерство оборони підготує та внесе на засідання уряду відповідний проєкт закону.

У лютому цього року президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Сил безпілотних систем як окремого роду військ.

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний перед звільненням написав статтю про зміни до підходів ведення війни. Він зокрема зазначав, що безпілотні системи поряд з іншими новітніми видами озброєнь є чи не єдиним інструментом виходу з воєнних дій позиційної форми.

На третьому році повномасштабної війни Україна нарощує кампанію ударів вглиб рф. Як пишуть журналісти, Україна робить свої далекобійні безпілотники, щоб вдаряти по нафтопереробних заводах, аеродромах та об’єктах логістики. 

Загалом у 2024 році Україна планує виробляти тисячі далекобійних дронів, які здатні досягти Москви та Санкт-Петербурга. Крім того, зараз працює близько 10 компаній, які розробляють дрони далекої дії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук