Fintech Farm залучила $32 млн для виходу на ринок Індії

Українська Fintech Farm, що спеціалізується на розробці та розвитку необанків, залучила $32 млн фінансування для виходу на ринок Індії. Про це пише Sifted.

  • Капітал надійшов від першого раунду серії В, який очолила лондонська венчурна компанія Nordstar, а також додаткового раунду серії В, який очолив Bank of Georgia.
  • Видання зазначає, що це є останньою ознакою зосередженості європейських інвесторів на фінтехах, які будують бізнес-моделі B2B.
  • Нині ж Fintech Farm зосереджені на розробці продукту в Індії, де сподіваються зробити доступнішими кредити. Один зі співзасновників компанії Микола Безкровний сказав, що конкуренція в Індії досить інтенсивна, але «зараз вдалий час, щоб увійти в цей ринок». 

Fintech Farm заснована трьома українцями Дмитром Дубілетом, Олександром Вітязєм і Миколою Безкровним у 2020 році. Це платформа для запуску необанків у партнерстві з традиційними банками по всьому світі. Першим проєктом Fintech Farm став Leobank, який компанія запустила в Азербайджані з місцевим банком Unibank. Сьогодні цей проєкт має майже 1 млн активних клієнтів та вже вийшов у прибуток.

Дмитро Дублет та Олег Гороховський (а також ще кілька співзасновників) разом запускали Fintech Band і monobank. Згодом Дубілет вийшов із команди Fintech Band та із складу її акціонерів. Fintech Farm — один із його нових проєктів.

У січні 2022 року Fintech Farm залучив $7,4 млн інвестицій. Раунд очолили венчурний фонд Flyer One Ventures і фінтех-компанія Solid. Африканський маркетплейс Jiji та фонди TA Ventures, u.ventures, AVentures Capital також взяли участь. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук