Український Esper Bionics отримав грант $150 тисяч від USAID

Український стартап Esper Bionics, що виробляє технологічно просунуті біонічні кінцівки, отримав $150 тисяч від програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Конкурентоспроможна економіка України», йдеться в пресрелізі. У межах програми Esper for Ukraine компанія безоплатно надає протези українським ветеранам.

Про виділення гранту оголосили під час приїзду Державного секретаря США Ентоні Блінкена, коли держслужбовець разом зі Спецпредставницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер і Послом США в Україні Бріджит Брінк приїхали на виробництво Esper Bionics у Києві.

Журналісти AIN.UA також раніше побували на київському виробництві компанії та зробили фоторепортаж про те, як виготовляють штучні кінцівки та про плани компанії на наступний рік. Блінкен назвав протези Esper одними з найінноваційніших, який бачив світ.

Керівник Esper Ukraine та стратегічних відносин в Esper Bionics Богдан Діордіца сказав, що грант використають для дообладнання київського виробництва, найму працівників і придбання вузькоспеціалізованого програмного забезпечення.

Що відомо

Esper Bionics — інженерно-технічна компанія, що виготовляє протези. Штаб-квартира компанії розташована у Нью-Йорку, а інженерно-конструкторські та виробничі підрозділи — у Києві.

Біонічний протез Esper Hand використовує штучний інтелект і хмарне зберігання даних. У 2022 потрапив на обкладинку Times як один із найкращих винаходів людства. «Це був приємний шок», — розповіла свою реакцію Співзасновниця та COO Esper Bionics Анна Бєлєванцева редактору AIN.UA.

У травні 2022 року компанія розпочала програму Esper for Ukraine, яка дає змогу українським ветеранам отримати протези рук Esper Hand безкоштовно, а також забезпечує пацієнтам з ампутацією кінцівок підтримку в ході протезування та використання протеза.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук