OpenAI заявила про готовність повернути Сема Альтмана на посаду CEO

Читати на RU

Компанія OpenAI заявила про готовність повернути нещодавно звільненого генерального директора Сема Альтмана на посаду. Також планують призначити нових членів ради директорів, йдеться у X (колишня Twitter) компанії.

«Ми досягли принципової згоди щодо повернення Сема Альтмана в OpenAI як генерального директора з новим початковим складом правління в складі Брета Тейлора (голова), Ларрі Саммерса та Адама Д’Анджело. Ми співпрацюємо, щоб з’ясувати деталі. Щиро дякуємо за ваше терпіння», — пишуть в OpenAI.

Так головою ради директорів компанії стане Брет Тейлор, колишній СТО Facebook (зараз Meta Platforms), який обіймав посаду ради директорів Twitter (зараз X) до її придбання Ілоном Маском та був сo-CEO компанії Salesforce. Членство Тейлора в раді директорів OpenAI було однією з вимог у відкритому листі співробітників компанії.

Серед членів ради директорів також має залишитися співзасновник Quora Адам Д’Анджело та колишній міністр фінансів США Ларрі Саммерс.

Що цьому передувало?

  • 17 листопада стало відомо, що американська компанія OpenAI звільняє Сема Альтмана з посади генерального директора через те, що він «не завжди був відвертим у спілкуванні з правлінням».
  • За кілька годин після звільнення Альтмана, співзасновник і колишній президент OpenAI Ґреґ Брокман анонсував що теж іде з компанії на знак підтримки свого колеги.
  • Згодом пішли чутки, що компанія OpenAI розглядає повернення Альтмана на посаду, однак вони не підтвердились. Натомість новим СЕО компанії обрали Емета Шіра, співзасновника стримінгової платформи Twitch.
  • 20 листопада стало відомо, що Сем Альтман та його колега Ґреґ Брокман перейдуть працювати над ШІ до Microsoft.
  • Згодом стало відомо, що Альтман не полишає надій повернутися на посаду СЕО компанії.

Більше про Альтмана, його минулий досвід та роботу в OpenAI читайте в тексті AIN.UA:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук