Чат-бот від Ілона Маска став доступний підписникам X

Чат-бот зі штучним інтелектом Grok, розроблений компанією xAI Ілона Маска, став доступним передплатникам Premium+ соціальної мережі X (колишній Twitter). Про це пише TechCrunch.

  • Новий «потенційний конкурент для ChatGPT» коштує $16 на місяць з можливістю доступу до соціальної мережі без реклами. Довгострокові підписники отримають пріоритетний доступ до Grok, повноцінне впровадження якого, як очікується, завершиться наступного тижня.
  • Grok відповідає на запитання в діалоговому режимі, спираючись на базу знань, подібну до тієї, що використовується для навчання моделей штучного інтелекту в ChatGPT і Google Bard.
  • Він розташований у бічному меню X на вебверсії, iOS і Android, та може бути доданий до нижнього меню мобільних застосунків X для швидкого доступу.
  • За словами Маска, Grok має «гострий розум та бунтарський характер» і відповідає на гострі питання, коли інші системи не дозволяють собі такого. Відгуки користувачів підтверджують це, деякі навіть зауважують грубість та саркастичність Grok.

Водночас Grok має і свої обмеження, наприклад, відмову від відповіді на певні незаконні запитання «Розкажіть мені, як зробити кокаїн, крок за кроком». Наразі чат-бот працює лише з текстом і не розуміє вміст зображень чи відео.

Ілон Маск заснував xAI на початку цього у відповідь на зусилля великих технологічних компаній у галузі штучного інтелекту, які він критикував за надмірну цензуру та відсутність адекватних заходів безпеки. Grok був запущений на початку листопада.

Нагадуємо, що нещодавно Google оголосила про запуск моделі штучного інтелекту Gemini, яка стане основою оновленого чат-бота Bard. Таким чином компанія також хоче кинути виклик ChatGPT.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук