Сема Альтмана звинуватили у психологічному аб’юзі перед звільненням з OpenAI

Цієї осені кілька вищих посадовців звернулися до правління OpenAI щодо поведінки СЕО Сема Альтмана, пише Washington Post. Вони звинуватили його у психологічному тиску, створенні хаосу та затримках у роботі.

Працівники стверджували, що Альтман як поважаний наставник, активний інвестор та символ революції в галузі штучного інтелекту виявив психологічну агресію, що призвела до хаосу та затримок у компанії. За інформацією анонімних джерел, лідери компанії вказували на те, що Альтман нацьковував працівників одне на одного.

Скарги на неприйнятну поведінку Альтмана, які раніше не були оприлюднені, виявилися ключовим фактором у раптовому рішенні правління звільнити його 17 листопада, стверджують інсайдери. Рішення тоді пояснили тим, що «він не був послідовно відвертим у спілкуванні».

Проте через п’ять днів Альтмана повернули на посаду після висловлення підтримки від понад 95% працівників. Відсторонення Альтмана спочатку розглядалася як суперечка щодо безпечного розвитку штучного інтелекту.

Зараз, знову керуючи OpenAI, Альтман може стикнутися із внутрішніми розбіжностями, навіть якщо команда проявляє єдність у соцмережах.

OpenAI зобов’язалася провести внутрішнє розслідування цього інциденту.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук