Українська влада передала Telegram перелік «потенційно проблемних» каналів

Telegram отримав від української влади список каналів, які вважаються «потенційно проблемними» через поширення дезінформації та російської пропаганди. Про це повідомив представник платформи Ремі Вонг, передає NV.

«Наразі ми вивчаємо його [перелік] та будемо вживати заходів проти будь-якого контенту, який порушує умови надання послуг Telegram», – наголосив Вонг.

Він не уточнив, хто саме надав список та які канали до нього входять.

Вонг запевнив, що Telegram є безпечним месенджером для українців та користувачів в інших країнах. Він зазначив, що Telegram має відкритий вихідний код, а протокол шифрування повністю задокументований, тому будь-який дослідник може перевірити його цілісність.

Дискусія про ризики Telegram

В Україні вже давно ведуться дискусії про ризики використання Telegram.

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав Telegram «дуже небезпечним та вразливим», а представник ГУР Андрій Юсов зауважив, що загрози від Telegram цілком реальні.

За даними Washington Post, навіть самі російські пропагандисти визнали Telegram-канали «найперспективнішим способом для просування дезінформації» в Україні.

Головне управління розвідки повідомляло, що росія масово скуповує та створює українські Telegram-канали з метою поширення дезінформації та розхитування суспільно-політичної ситуації в країні. 

Операція з дестабілізації України з боку Росії отримала назву «Майдан-3». За даними комітету з питань розвідки, вона досягне своєї кульмінації в березні-травні 2024 року. Тому протягом найближчих тижнів ворог кине максимум зусиль на розповсюдження деструктивних наративів і спроб розпалювання конфліктів – як усередині України, так і в інших точках світу.

Український підприємець Ярослав Ажнюк, який системно просуває ідею відмови від Telegram, у коментарі для AIN.UA звернув увагу на дві новини щодо безпекових ризиків Telegram. Перша – нещодавній збій у рунеті призвів до того що Telegram перестав працювати у майже всій Європі та частково у США. Друга новина полягає у тому, що раніше видалені повідомлення з’явилися знову.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук