TikTok-блогерка з майже мільйоном підписників перейшла на офісну роботу з меншою зарплатнею – ось чому

Ана Вольферманн – венесуельсько-американська акторка та інфлюенсерка, яка має в TikTok ~962 700 підписників. Але вона відмовляється від життя зірки соцмереж та переходить на «звичайну» роботу із набагато меншою зарплатою. Що спонукало це зробити, вона розповіла журналістам Fortune, AIN.UA переклав текст.

«Тут багато грошей»

Вольферманн почала розкручувати власний бренд у TikTok ще на першому курсі коледжу, і доклала максимум зусиль після випуску. Вона створила свій імідж та сформувала аудиторію. Але тепер вважає, що краще заробляти менше грошей та мати менше автономії на рутинній корпоративній роботі, ніж витратити бодай ще один день на «саморекламу та вихваляння себе».

За словами Вольферманн, саме можливості та дохід від блогерства – це одна із причин, чому так багато людей хочуть зробити соцмережі своїм основним місцем роботи. Fortune пише: в опитуванні 2023 року майже 60% представників покоління Z сказали, що хотіли б стати впливовими інфлюєнсерами, а троє з десяти навіть заплатили б за те, щоб мати підписників.

«Ось чому тут так багато влади. У бізнесі та маркетингу багато грошей. Безумовно більше, ніж я б могла отримати на іншій роботі, бувши випускницею», – сказала Ана Вольферманн.

Попри це, дівчина пішла на роботу із графіком з дев’ятої ранку до п’ятої вечора. Вона сподівається потрапити у сферу, яка буде їй до душі – у цифровий маркетинг або управління соцмережами. Хоча й думає, що зароблятиме там менше, ніж її річний дохід інфлюенсерки. Але про які суми йдеться – дівчина розповідати не захотіла.

Тож, що ж спонукало Вольферманн відмовитися від доходів від блогерства та популярності

  • В інтерв’ю Анна розповіла, їй приємне відчуття «стабільності», адже як інфлюенсерка вона може тільки припустити, скільки заробить у наступному році.
  • Ще одна причина, вона б хотіла бути цінною для людей у спосіб, який, на її думку, більш впливовий за теперішній. 
  • Попри всі «плюшки», які дає життя зірки TikTok, може настати криза ідентичності, сказала Вольферманн. Дівчина відчула, що стала «більш поверхневою» і її нічого не цікавило поза її життям. Їй би хотілося більше інтелектуальних викликів.

Я хочу привернути увагу до цього, тому що, на мою думку, багато молодих дівчат обожнюють ідею ділитися своїм життям в інтернеті. Зрештою, ви станете одержимі собою. Адже те, що ви робите, з ким ви спілкуєтеся, як ви виглядаєте – станете вашим пріоритетом. Це трохи антиутопічно.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук