Росіяни могли використовувати у своїй грі створені українським розробником моделі бійців СБУ

Російська студія NoName Company, яка готується випустити шутер Best in Hell із викривленою версією війни в Україні, могла використати створені українським розробником Богданом Жуковим ассети бійців СБУ. Про це він розповів DOU.

Богдан Жуков 3D Character Artist у Frag Lab. Художник створив моделі солдатів, які показав на своїй сторінці на ArtStation. А пізніше помітив у трейлері гри Best in Hell, що російська компанія використала його напрацювання. «Єдине, на що вони спромоглися, — замінити шеврони на солдатах», — сказав Богдан.

Росіяни обрали модель саме бійця СБУ в мультикамі. Розробник надіслав виданню такі фотодокази.

Зображення з сайту DOU
Зображення з сайту DOU

Як саме ассети потрапили до NoName Company — розробник не знає. Їх могли придбати на CG Trader, де автор їх виставив. Але є висока ймовірність, що їх просто могли вкрасти, тому що раніше роботу вже злили на один із піратських ресурсів. Богдан спробував зв’язатися з російською компанією, але отримав ось таку відповідь:

Скриншот із сайту DOU

Якщо художник отримає необхідну інформацію про покупку, то спробує відкликати ліцензію, без якої пропагандистська гра не зможе потрапити в Steam. Але росіяни планують видаватися лише через свій VK Play. «А там ніякого DMCA немає», — підсумував Богдан.

Тактичний шутер Best in Hell про ПВК «Вагнер» дає викривлену версію війни в Україні.  У проєкті обіцяють продемонструвати бої за Попасну, а одним із персонажів стане євгеній прігожин.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук