TikTok запускає Whee — ще один застосунок, який конкуруватиме з Instagram

Материнська компанія TikTok Bytedance без анонсу запустила застосунок для обміну фотографіями, який має назву Whee. За своєю суттю він схожий на Instagram, хоча і має деякі відмінності.

Один із перших запуск помітив засновник Android Police та APK Mirror, уродженець Харківщини Артем Русаковський і написав про це в Х. За його словами, Whee доступний у понад 10 країнах, окрім США. Нагадаємо, зараз у Штатах вирішується доля популярного застосунку TikTok. Компанія має продати американську частку соцмережі або її заборонять у країні.

В Україні Whee теж поки що немає. Пошук у Google Play не дає правильного результату, а якщо одразу перейти за посиланням — пише, що «ця позиція не доступна у вашій країні». На момент написання новини 19 червня застосунок з Google Play завантажили більш як тисячу разів.

Скриншот AIN.UA

В описі застосунку та на зображеннях Google Play йдеться, що він створений для обміну фотографіями лише з близькими друзями. І лише вони можуть коментувати та лайкати світлини. Щось схоже на поєднання Instagram і BeReal, який нещодавно придбав Voodoo за €500 млн.

Зображення Whee. Скриншоти AIN.UA

Чому це цікаво

Whee — це вже не перша спроба Bytedance зайти на територію популярної соцмережі Instagram. У середині квітня цьогоріч китайська компанія розгорнула TikTok Notes — також застосунок для обміну світлинами. Його тестують в Австралії та Канаді.

Наприкінці 2022 року в самому TikTok з’явилася можливість публікувати фото з підписами та музикою, як в Instagram. Вони набирали в середньому в 1,9 раза більше уподобайок і в 2,9 раза більше коментарів, ніж відео. 

Великі компанії вже давно займаються копіюванням успішних функцій одна одної. Відколи TikTok набув популярності та показав потенціал вертикальних відео, Meta додала таку ж стрічку в Instagram і назвала її Reels, а тепер анонсує схожий відеоплеєр і в Facebook. Навіть застосунок для професійної комунікації LinkedIn не втримався і теж тестує відеострічку, схожу на TikTok.

Тим часом TikTok тестує тестові публікації, як в Х і Threads. Останній нашумів у 2023 році, адже фактично повністю копіював модель Х. Ілон Маск навіть погрожував судом Марку Цукербергу через це. Але й Маск активно заходить на територію YouTube і заохочує лідерів думок публікувати довгі відео у своїй соцмережі Х. Нещодавно навіть анонсував про плани запустити застосунок для смарттелевізорів. До речі, у YouTube є інструмент, що дозволяє перетворювати відео на Shorts, своєрідний аналог TikTok.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук