Голова Nvidia розповів, чи вважає штучний інтелект безпечним

Засновник провідного виробника чипів для штучного інтелекту світу, гендиректор компанії Nvidia Дженсен Хуанг висловив впевненість, що технологія штучного інтелекту буде розвиватися безпечно. Про це він розповів в інтерв’ю BBC.

«Я впевнений, що разом із нашими колегами з усього світу ми створимо технології, філософії, методології, практики, моніторинг, регулювання та методи проєктування, які забезпечать безпеку технології», – сказав Хуанг.

Раніше він запевняв, що штучний інтелект вже скоро може стати доволі конкурентоспроможним з людьми.

Хуанг стверджує, що його не лякає конкуренція, зокрема, з боку китайської телекомунікаційної компанії Huawei, яка планує зробити ШІ частиною своєї стратегії. Він вважає, що це лише стимулює технологічний прогрес.

Що цьому передувало

Його коментар прозвучав після нещодавніх проблем в компанії OpenAI, що розробила велику мовну модель ChatGPT, коли засновник Сем Альтман був звільнений радою директорів, а потім швидко поновлений. Цей інцидент порушив питання про те, як комерційна конкуренція впливає на розвиток систем штучного інтелекту та швидкість їхнього впровадження.

Стурбованість через ситуацію в OpenAI також висловлював Ілон Маск.

Напередодні звільнення Альтмана дослідники компанії надіслали раді директорів листа із попередженням про «потужне відкриття в галузі штучного інтелекту, яке може загрожувати людству».

Nvidia домінує на ринку ШІ-чипів у Китаї, але у своєму звіті про прибутки за листопад компанія попередила, що очікує зниження обсягів продажів наприкінці року через обмеження експорту США, спрямовані на стримування розвитку Китаю в цій галузі.

Хуанг зазначив, що Nvidia тісно співпрацює з урядом США, щоб забезпечити відповідність своїх чипів чинним правилам.

Азіайсько-Тихоокеанський регіон залишається ключовим для постачання Nvidia. Їхній графічний процесор (GPU) складається з 35 000 частин, виготовлених у різних країнах, включно з Тайванем, Південною Кореєю, Японією та США.

Хуанг також поділився інформацією про те, що Nvidia працює з урядом Сінгапуру над створенням великої мовної моделі під назвою Sealion та інвестує в розвиток штучного інтелекту у цьому регіоні.

Попит на ШІ-чипи підняв акції Nvidia більш ніж у три рази, зробивши її однією з найцінніших компаній у світі. У травні компанія приєдналася до гігантів технологій Apple, Amazon, Alphabet і Microsoft у клубі компаній з ринковою капіталізацією понад $1 трлн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук