Центр протидії дезінформації створив список ворожих акаунтів у X

Центр протидії дезінформації та кібердепартамент СБУ склали список ворожих акаунтів у соцмережі X, до якого увійшли низка російських і проросійських ЗМІ, чиновників і блогерів.

  • Він має допомогти користувачам соцмережі уникати цих акаунтів, які поширюють вигідну росії дезінформацію та маніпуляцію.
  • У Центрі просять повідомляти на пошту [email protected] про інші подібні акаунти, які не потрапили до списку. Увесь перелік можна переглянути нижче.

Що відомо

Нагадаємо, минуло року Британська громадська організація «Центр протидії цифрової ненависті» (CCDH) опублікувала дослідження, згідно з яким соцмережа X (раніше Twitter) не дає ради з модерацією контенту щодо дезінформації, антисемітизму, ісламофобії та інших проявів мови ненависті.

Після придбання Twitter Ілон Маск провів багато реорганізаційних заходів, включно зі зміною назви соцмережі на «X». Одним із таких суперечливих рішень було звільнення великого штату модераторів контенту, які слідкували за тим, аби користувачі соцмережі не порушували правила спільноти. Саме це, вочевидь, і повпливало на збільшення кількості непокараних порушників.

Українські користувачі і раніше неодноразово помічали збільшення дезінформації у соцмережі, особливо після початку повномасштабного вторгнення росії. Це зокрема задокументували в дослідженні TrustLab.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук