Весняні новинки від ASUS: потужні ігрові ноутбуки ROG

Сірі та холодні дні змінилися сонячним весняним настроєм, коли хочеться проводити
час не лише за роботою, а й за улюбленими іграми. Тож є сенс поглянути на новинки
ринку ігрових ноутбуків та підібрати собі новий пристрій для душі.

Пропонуємо дві ігрові моделі від Republic of Gamers (ROG) — відомого бренду тайванської компанії ASUS, які вперше були показані на цьогорічній виставці CES, а тепер доступні в Україні.

ROG Zephyrus G16. Зображення: ASUS Україна
ROG Strix SCAR 18. Зображення: ASUS Україна

Без сумніву, ноутбуки ROG завдяки сучасним компонентам, надійності та портативності, сподобаються не тільки геймерам, а й всім користувачам, яким потрібен мобільний комп’ютер з якісним дисплеєм, здатний виконувати складні обчислення. Адже саме вони є ідеальним симбіозом «робочої конячки» та станції для сучасних ігор.

ROG Zephyrus G16 (2024)

Легкий, проте потужний 

Уявіть собі, ультратонкий 16-дюймовий ноутбук ROG Zephyrus G16 (2024) GU605 який має вагу менше ніж 2 кг. Але незважаючи на свою легкість, у його алюмінієвому корпусі буквально «закована в броню» величезна міць штучного інтелекту. У максимальній конфігурації він оснащений новітнім процесором Intel Core Ultra 9 185H з вбудованим нейронним процесором (NPU) для прискорення роботи.

ROG Zephyrus G16. Зображення: ASUS Україна
ROG Zephyrus G16. Зображення: ASUS Україна

Завдяки величезній швидкості обробки даних засобам ШІ-прискорення, з’являється можливість виконувати відеомонтаж та 3D-рендеринг більш ніж удвічі швидше, ніж раніше. Крім цього, цей комп’ютер значно розумніший за більшість своїх «побратимів», тому що має швидкісну оперативну пам’ять LPDDR5X обсягом до 32 гігабайт і до двох SSD місткістю до 4 ТБ. А флагманський процесор від Intel, який працює у парі з потужною відеокартою (до моделі NVIDIA GeForce RTX 4090 для ноутбуків), гарантує неймовірну продуктивність у сучасних іграх та програмах для творчості. Але, незважаючи на свою міць та продуктивність, він споживає при цьому менше енергії для заощадження заряду акумулятора. 

Його унікальність полягає у потужних обчислювальних компонентах, які можуть працювати на максимумі можливого та не перегрівають ноутбук. Все завдяки тому, що ROG отримав оновлену фірмову систему охолодження ROG Intelligent Cooling. ЇЇ особливістю є рідкий метал у ролі термоінтерфейсу на процесорі, а також випарна камера у поєднанні (залежно від конфігурації) до трьох вентиляторів охолодження. 

Незамінний інструмент для геймерів та дизайнерів

ROG Zephyrus G16. Зображення: ASUS Україна
ROG Zephyrus G16. Зображення: ASUS Україна

Завдяки своїм характеристикам ROG Zephyrus G16 (2024) без проблем впорається з будь-якими сучасними іграми. Також він якнайкраще підходить для тих, хто займається розробкою програмного забезпечення, 3D-моделюванням та іншими завданнями, які потребують багато ресурсу.

16-дюймовий OLED-дисплей ROG Nebula з роздільною здатністю 2,5K, частотою оновлення 240 Гц, часом відгуку 0,2 мс і підтримкою технології G-SYNC відтворює неймовірно чітке та контрастне зображення в іграх. Хоча необхідно зазначити, що його якість оцінять не лише геймери. Завдяки 100% покриттю колірного простору DCI-P3 і точності відтворення кольорів (Delta E), дисплей ноутбука чудово підходить для професійних дизайнерів та фотографів.

Також можна з упевненістю сказати, що з Zephyrus G16 можна грати та працювати будь-де та у будь-який час. Попри всю потужність він залишається легким, його завжди можна взяти із собою.

Хоча ноутбук має товщину всього 1.49 см і важить лише 1.85 кг, завдяки акумулятору високої ємності (90 Вт·год) і підтримці заряджання через порт USB-C, він гарантує тривалий час автономної роботи й зручність у відрядженнях та подорожах. 

ROG Strix SCAR 18 (2024)

Потужний для гри

У світі де гра світла та тіні створює безліч варіантів зображення, контрастність має величезне значення. І безцінним помічником, щоб увійти у цей світ у всеозброєнні та грати за своїми правилами стане ROG Strix SCAR 18 — перший 18-дюймовий ноутбук бренду ROG, оснащений дисплеєм Mini LED з більше ніж 2000 зонами затемнення і піковою яскравістю 1100 кд/м2. Саме він може стати путівником безмежними просторами сучасних ігор завдяки потужній конфігурації, до складу якої входять 24-ядерний 32-потоковий процесор Intel Core i9-14900HX і відеокарта NVIDIA GeForce RTX 4090 для ноутбуків із максимальною графічною потужністю (TGP) 175 Вт.

ROG Strix SCAR 18. Зображення: ASUS Україна
ROG Strix SCAR 18. Зображення: ASUS Україна

А щоб мати ресурс для необмежених можливостей внесення всіх задуманих удосконалень, ROG Strix SCAR 18 має до 64 ГБ оперативної пам’яті DDR5 і пару твердотільних накопичувачів PCIe Gen4 x4 обсягом до 4 ГБ у конфігурації RAID 0. Цей комп’ютер надасть достатньо потужності для того, щоб відчувати себе впевнено та впоратися із найскладнішими завданнями у режимі багатозадачності, незалежно від того, що ви робите – граєте чи редагуєте відео. 

Щоб уникнути ефекту підвищення температури робочих компонентів, комп’ютер обладнаний новітньою системою охолодження з трьома вентиляторами та рідким металом Conductonaut Extreme на центральному й графічному процесорах. Завдяки чому ноутбук не тільки буде працювати швидше, але й матиме стабільно високу продуктивність ще довгі роки поспіль.

Оновлена панель для максимальної графіки

Якщо ж для вас важливо бачити зображення у всьому його різноманітті, а також мати гарантію, що будь-який контент виглядатиме саме так, як ви задумали, 18-дюймова панель ROG Nebula HDR забезпечить виняткову якість зображення. Адже вона має роздільну здатність 2.5K, частоту оновлення 240 Гц і час відгуку менше ніж 3 мс (GTG). У той час як великий екран ноутбука зі співвідношенням сторін 16:10 і 100% охопленням колірного простору DCI-P3 додатково робить його незамінним інструментом як для ігор, так і для роботи з графікою.

Для повноти відчуттів занурення у безліч ігрових світів неможливо обійтися без звуку. Тому ці ноутбуки оснащені такими компонентами як:

  • аудіосистема Dolby Atmos з чотирма динаміками;
  • адаптованою для ігор клавіатурою;
  • інтерфейсом Thunderbolt 4;
  • мережевим портом 2,5 Гбіт/с;
  • модулем Wi-Fi 6E;
  • акумулятором ємністю 90 Вт·год із можливістю заряджання через USB-C з потужністю до 100 Вт.

Надійний корпус у новому стилі

Все це вкладено у корпус, виготовлений з увагою до кожної деталі, та прикрашений культовим логотипом з RGB-підсвічуванням у новому стилі ROG Slash.

Завдяки своїм сучасним технічним характеристикам та ергономічності ноутбуки ROG є ідеальним вибором для тих, хто хоче в одному девайсі мати потужний комп’ютер не тільки для роботи а й для ігор з програмами, що витрачають багато ресурсу.


Придбати ці та інші ноутбуки ASUS можна у мережі компаній-партнерів, а також у офіційному онлайн-магазині ASUS Україна.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук